Een CMS heeft vaak updates, als webbouwer wordt van jou verwacht dat je dit in orde maakt voor jouw klanten. Hoe meer klanten jouw onderneming telt, hoe meer updates moeten worden uitgevoerd.

Webcy helpt je graag bij het uitvoeren van deze updates.

Hoe wordt zo’n update gedaan?

Wanneer een website voor het eerst geüpdatet wordt door Webcy, wordt eerst een scan van de website uitgevoerd. Hierbij wordt gekeken welke specifieke functionaliteiten de website bevat en waar dus rekening mee moet gehouden worden bij het updaten.

Vervolgens wordt er een back-up gemaakt, deze back-ups worden vaak opgeslagen door het CMS in kwestie maar Webcy houdt ook lokaal een back-up bij.

Zodra deze back-up uitgevoerd is, worden de nodige modules, plugins, componenten en extensies geüpdatet. Eerst worden de kritische modules geüpdatet en getest. Daarna komen de minder kritische updates. Deze worden ook uitvoerig getest.

Bij core updates van het CMS wordt deze altijd apart uitgevoerd om te bekijken wat het effect is van deze update. Deze updates kunnen ook met behulp van SSH-verbinding uitgevoerd worden.

Samengevat, elke update wordt grondig en manueel getest!